Connect with us

National

Adoptarea actului normativ privind plafonarea adaosului comercial la toate produsele româneşti, a fost amânată

Published

on

Adoptarea actului normativ privind plafonarea adaosului comercial la toate produsele româneşti, a fost amânată pentru luna viitoare, după alegeri.

O primă variantă a actului nromativ a fost scrisă de Ministerul Agriculturii cu intenţia de a proteja agricultorii autohtoni, care în ultima vreme s-au plîns că marii retaileri îi tratează abuziv, neacceptându-le produsele la raft sau retrăgându-le de la vânzare fără a justifica din punct de vedere comercial aceste decizii.

Însă şi reprezentanţii lanţurilor de magazine au reacţionat şi cer un studiu de impact înainte ca guvernul să impună această nouă plafonare, a şasea spun ei în zece luni.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a spus ieri că guvernul „nu trebuie să impună” eventuale plafonări la preţurile alimentelor româneşti, chiar dacă doreşte protejarea acestora.

O decizie va fi luată, a mai declarat prim ministrul, după discuţii „cu toţi la masă”, discuţii care ar urma să înceapă în aproximativ două săptămîni după cum a anunţat ministrul Agriculturii.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON