Connect with us

National

AEI analiză – Ce se întâmplă cu prețul gazelor naturale? (AUDIO)

Published

on

Elementele analizate de Asociația Energia Inteligentă în Studiul ce se intampla cu pretul gazelor naturale,  arată că prețul gazelor naturale de pe piețe urmează să se așeze în prima parte a anului 2024 la nivelul de dinainte de anul 2021, respectiv vor exista și intervale cu prețuri sub nivelul de 20 euro/MWh.

La întrebarea:     Dacă evoluția acestor cotații va aduce prețuri mai mici în facturile românilor? 

Răspunsul este: Într-o foarte mică măsură, deoarece România are un sistem semireglementat al prețului la gaze, ceea ce face ca trendurile din piață să influențeze foarte puțin prețurile din facturile românilor.

O altă analiză – Prețurile gazelor vor exploda în facturile românilor după perioada de plafonare

Asociația Energia Inteligentă solicită dezvoltarea de urgență a unei Strategii Post Plafonare a Prețului, pentru a se evita creșterea prețului gazelor în facturile românilor, după perioada de plafonare.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a realizat acestă analiză pentru a identifica, care sunt soluțiile pe care România le are și cum trebuie ele pregătite pentru a evita o dublare a prețului la gaze în anul următor.

Detalii in interviul realizat de Mirela Dobre, Radio Oltenia Craiova cu Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

A consemnat Mirela Dobre, Radio Oltenia Craiova.

Sursă foto: arhivă/Radio Oltenia Craiova; Agerpres.ro