Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală – 14 mai – Alegeri locale

Published

on

În Gorj, candidatul AUR la funcția de președinte al Consiliului Județean este Adrian Zorlescu. Printre obiectivele sale se numără  revitalizarea  și promovarea muzeelor și caselor de cultură din județ. „Fără cultură și fără respect pentru moștenirea noastră culturală nu putem construi un viitor autentic prosper pentru generațiile viitoare”, susține Adrian Zorlescu.

***

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Dolj, Nicușor Roșca,  a fost, în prima zi de campanie electorală, alături de doljenii din comunele Daneți și Cârcea, pentru a le asculta problemele și nevoile și pentru a le prezenta soluțiile  pentru comunitățile lor.  S-a discutat despre infrastructura precară, lipsa locurilor de muncă, dorința tinerilor de a pleca la muncă în străinătate, dar și despre accesul copiilor la un sistem de educație european. Nicușor Roșca a spus că, alături de candidații PNL Dolj la alegerile locale din 9 iunie, a întocmit un proiect administrativ prin care va fi alături de locuitorii din Daneți și Cârcea, dar și de ceilalți doljeni din cele 111 localități ale județului, și va face tot ce îi stă în putință pentru a le îmbunătăți condițiile de trai și a le oferi un viitor mai bun.

***

Candidatul PNL la Primăria Municipului Craiova, Nicolae Giugea, a prezentat, ieri,  la o întâlnire cu alegătorii, în cartierul Valea Roșie, soluțiile pentru fluidizarea traficului rutier din oraș. În momentul de față, zilnic, la orele de vârf, intersecțiile sunt blocate, în special cele de la intrarea în oraș. De aceea, prioritare  pentru PNL sunt aceste zone. Printre soluțiile identificate în urma discuțiilor cu specialiștii în gestionarea traficului rutier au fost identificate: realizarea de benzi suplimentare și pasaje supraterane în intersecțiile de la „Calu’ mort”, Romanești și Consul, pasaj subteran la Gârlești, pasaj pietonal subteran la intersecția de la Universitate.

***

În județul Mehedinți, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului reședință de județ, Drobeta-Turnu Severin, este Marius Screciu, actualul primar al orașului. El a fost prezent astăzi, la inaugurarea celei mai moderne creșe construite, până acum, în Drobeta-Turnu Severin. „Suntem primul municipiu reședință de județ din România, care a finalizat această construcție, creșa fiind una dintre cele 211 finanţate în toată țara, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Marius Screciu. Candidatul PSD la un nou mandat de primar a precizat că și alte creșe din oraș urmează să fie modernizate, iar luna viitoare  va fi finalizată  construcția încă unei creșe, în vecinătatea Cartierului Tinerilor.