Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală – 14 mai – Alegeri locale

Published

on

Liberalii craioveni, împreună cu Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute,  activități de campanie în zona Parcului Romanescu. Craiovenii care aleg să își petreacă timpul liber în acest parc au o reală problemă în legătură cu locurile de parcare. De aceea, construirea unei parcări supraterane vis-a-vis de intrarea principală în parc este obligatorie. Soluția pe care Nicolae Giugea o propune este transformara clădirii în care a funcționat Fabrica de Confecții în cea mai mare parcare supraterană din oraș. Aceasta ar duce la o rezolvare civilizată pentru o problemă ce datează de mulți ani și totodată ar fi eliminată aglomerația care se produce frecvent.


În judeţul Mehedinţi, PSD l-a propus pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean pe Aladin Georgescu. În cadrul unei vizite pe șantierul de reabilitare a Secției Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta-Turnu-Severin, el a vorbit despre investițiile în sănătate derulate în județul Mehedinți în ultimii ani.


A consemnat corespondentul Radio România, Mihai Bădescu


Mai multă administrație, mai puțină politică , este deviza candidatului independent la funcția de primar al Craiovei, Elena Oancea. Printre coordonatele programului său electoral sunt transparență și guvernare responsabilă, consolidarea dialogului între administrație și comunitate, dezvoltarea economică a orașului și implicit crearea locurilor de muncă prin revitalizarea zonelor industriale, atragerea de investiții și sprijinirea antreprenoriatului.


Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare de la 9 iunie, se va încheia sâmbătă, 8 iunie, la ora 7:00. Biroul Electoral Central le recomandă cu fermitate competitorilor electorali să respecte regulile generale privind desfășurare campaniei, să aibă un discurs echilibrat, onest și constructiv și să evite denaturarea sau manipularea informațiilor. Alegătorii merită să aibă acces la informații obiective, reale și corecte, pentru a-și putea forma propria opinie și pentru a decide în deplină cunoștință de cauză, menționează Biroul Electoral Central. Încălcarea normelor legale atrage aplicarea sancțiunilor contravenționale ori penale, după caz.


Sursă text: Agendă electorală – alegeri locale – luni 14 mai – ora 11.00

Sursă foto: Radio Oltenia Craiova