Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală – 15 mai – Alegeri locale

Published

on

Candidatul PNL la Primăria Craiovei, Nicolae Giugea, a discutat cu specialiștii în urbanism și regenerare urbană pe subiectul centrului istoric al orașului. Mai exact este vorba despre Piața Veche, una dintre cele mai valoroase zone din punct de vedere istoric și urbanistic. În 2018, un incendiu a mistuit o mare parte din Piață, iar de atunci locul s-a degradat continuu. Nicolae Giugea a declarat că Piața Veche va fi reconstruită respectându-se arhitectura originală, iar în jur vor fi deschise cafenele, ateliere de hand made și mici galerii de artă. Proiectul PNL prevede ca Piața Veche să devină o importantă zonă turistică și comercială, a menționat candidatul PNL Primăria Craiovei, Nicolae Giugea.

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj,  Nicușor Roșca, a discutat cu specialiștii de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, cu privire la necesitatea investițiilor din domeniul irigațiilor.  Pentru 2024, continuând planurile existente,  ar trebui să fie puse în funcțiune  18 obiective de investiții din domeniul îmbunătățirilor funciare, din 34 cuprinse in Programul National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii, urmând ca alte 13 să fie finalizate anul viitor. Nicușor Roșca a mai spus, la capitolul obiective noi au fost cuprinse 37 de investiţii, 34 dintre acestea vizând activitatea de irigații. Valoarea totală a proiectului a fost de  4,5 miliarde de lei, din care s-au cheltuit 4,8 milioane de lei, a precizat candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj,  Nicușor Roșca.


Candidatul PSD pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a amintit că au fost finalizate lucrările la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgenţă Craiova. Cosmin Vasile a vorbit şi despre alte investiţii şi proiecte din domeniul sănătăţii:

Declaraţie consemnată de corespondentul Radio România, Florin Firu.


La Craiova liderii și candidații Alianței Dreapta Unită au prezentat astăzi strategia lor electorală, pentru alegerile europarlamentere și cele locale din 9 iunie. Candidatul Alianței la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Cezar Drăgoescu, a vorbit despre echipa sa.

La același eveniment, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al Craiovei, Emilia Neagu, a prezentat câteva obiective din programul său electoral :

A consemnat Claudiu Vasile


Sursă text: Agendă electorală – alegeri locale – vineri 15 mai – ora 17.00, ROC 

Sursă foto: arhivă, Radio Oltenia Craiova