Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală – 19 mai – Alegeri locale

Published

on

Candidații Alianței Dreapta Unită la funcțiile de primar al Craiovei și președinte al Consiliului Județean Dolj sunt Emilia Neagu și Cezar Drăgoescu. Prezent în Bănie, la lansarea acestora, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că Doljul și Craiova au nevoie de dezvoltare economică:

***

Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Slatina este Gabriel Dima Buliteanu. Platforma program a acestuia este bazată pe  transparență, corectitudine și implicare activă. Printre obiectivele sale se numără reducerea poluării, decongestionarea traficului rutier, crearea de noi locuri de parcare, înființarea de noi creșe,  precum și valorificarea zonei de agrement Plaja Olt.

***

Echipa PNL Craiova și Nicolae Giugea, candidatul liberal la funcția de Primar al Craiovei, au fost în zona Mofleni, unde s-au întâlnit cu alegătorii. Din discuții a reieșit că două sunt problemele principale ale cartierului. În primul rând, Groapa de Gunoi. În perioadele calde, mirosul degajat este de nesuportat. A doua problemă este lipsa canalizării în zonă. „Proiectul PNL vizează ca, în patru ani, să nu mai existe în Craiova străzi neasfaltate, fără apă și canalizare”, a afirmat  Nicolae Giugea. El a mai adăugat că Groapa de Gunoi trebuie să fie mutată, pentru că municipiul Craiova  este singurul oraș care are amplasat depozitul de deșeuri în intravilan.

***

Candidat PSD pentru încă un mandat în funcția de primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a gândit proiecte menite să rejuveneze fața orașului. Pe lângă Grădina Botanică, Parcul Romanescu, Parcul Cornițoiu, Lia Olguța Vasilescu are o strategie pentru realizarea de spații verzi pe Valea Șarpelui, pe Balta Cernele și Amaradia, acestea urmând să completeze salba de parcuri a Craiovei.