Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală – 7 iunie – Alegeri europene

Published

on

PSD şi PNL candidează la aceste alegeri pe liste comune.


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu susţine că obligaţia autorităţilor este de a crea cadrul necesar pentru ca românii din diaspora să îşi dorească să revină în ţară.


Declaraţie consemnată Cătălin Purcaru.

****

PNL este partidul care a atras cele mai multe fonduri europene, fiind necesare în continuare soluţii pentru reducerea decalajelor între statele Uniunii Europene şi regiunile de dezvoltare, afirmă preşedintele formaţiunii Nicolae Ciucă. El spune că PNL are cele mai bune echipe care intră în competiţiile electorale din 9 iunie.

Declaraţie consemnată de Alexandra Cristea.

****

Alianţa Dreapta Unită a transmis în această campanie un mesaj despre România modernă. USR, PMP şi Forţa Dreptei au realizat o construcţie politică unică, bazată pe un program, oameni serioşi, generozitate şi maturitate politică. Liderul USR, Cătălin Drulă, spune că alegerile din 9 iunie au miză atât la nivel local și europarlamentar, dar și la nivel național.

USR, PMP şi Forţa Dreptei candidează la alegerile europarlamentare pe liste comune.

****

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor afirmă că în această campanie electorală s-a vorbit prea puţin despre Uniunea Europeană şi despre răspunsurile pe care politicienii români le pot da la problemele comunităţii europene.


A consemnat Oana Negrea.

****

Președintele AUR, George Simion spune că este timpul pentru o nouă clasă politică. La o întâlnire cu alegătorii, liderul AUR a vorbit despre miza alegerilor din acest an şi a transmis un mesaj către electorat.


Declaraţie consemnată de Mihai Bădescu.