Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: alegeri europarlamentare – 22 mai

Published

on

Europarlamentarul Dacian Cioloş ocupă primul loc pe lista de candidați ai Partidului REPER pentru Parlamentul European.

În această campanie, el a ales dialogul direct cu cetățenii, iar în cadrul seriei de evenimente AGORA REPER, Dacian Cioloș le-a vorbit brașovenilor despre activitatea sa în legislativul european:


A consemnat corespondentul Radio România, Adrian Cârneciu.

***

Locul 1 pe lista UDMR pentru europarlamentare, Iuliu Winkler, spune că Uniunea are mai multe priorităţi pentru legislativul european.

Între acestea, finalizarea regulamentului cadru privind drepturile minorităţilor naţionale, o reprezentare proporţională în Parlamentul European , dar şi obţinerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţii maghiare din România.


Declaraţie consemnată Iulia Gherman, de la RRA.

***

Eugen Tomac, locul trei pe lista Alianţei Dreapta Unită la alegerile europarlamentare atrage atenţia asupra lipsei de forţă de muncă din ţară. În opinia sa, autorităţile române nu au o viziune integrată pentru a rezolva această problemă.


Declaraţia a fost făcută la întâlnire cu românii din Italia, transmite corespondenta Radio România, Elena Postelnicu.

***

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR, continuă prezentarea candidaților la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Oana Macarie, medic voluntar în cadrul Caravanei medicale AUR, a declarat la o întâlnire cu alegătorii din Târgu Mureş că modelul sistemului medical pe care l-a văzut în Franța poate fi aplicat și în România.


Declaraţie consemnată de corespondenta Radio România, Marcela German.

***

Candidatul Alianţei PSD-PNL la alegerile europarlamentare, Vasile Dâncu, spune că România trebuie să pledeze la Bruxelles pentru nou proiect european, care să asigure continuarea procesului de extindere, cu includerea Republicii Moldova în familia statelor membre.

***

Partidul S.O.S. România şi-a lansat programul pentru alegerile europarlamentare. Diana Şoşoacă, prima pe lista formaţiunii, spune că va milita pentru protejarea fermierilor şi reducerea taxării muncii. Un alt obiectiv vizează apărarea drepturilor românilor din Diaspora, se precizează într-un comunicat de presă primit la redacţie.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON