Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: Alegeri europarlamentare – 25 mai

Published

on

Europarlamentarii UDMR vor avea ca prioritate în viitorul legislativ european legiferarea pentru protecţia minorităţilor etnice, lingvistice şi culturale din Uniunea Europeană. Preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor spune că cetățenii europeni nu sunt împotriva Uniunii Europene, ci a deciziilor pe care Comisia Europeană le-a luat în ultimii 5 ani. El a subliniat că este nevoie de o schimbare:

Declaraţia a fost consemnată de corespondentul Radio România, Stelian–Radu Cacuci.

***

Violeta Alexandru candidat al Alianţei Dreapta Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie susţine că proiectul european nu este solid în anumite momente critice. Ea atrage atenţia că potrivit cifrelor , contribuţia Europei la produsul intern brut global s-a redus semnificativ faţă de anii 80.

Declaraţia a fost făcută la o dezbatere privind priorităţile mediului de afaceri pentru următorul mandat european, organizat de Confederaţia patronală Concordia, transmite redactorul Radio România Actualități, Cătălin Purcaru.

***

Vlad Gheorghe, candidat independent pentru un nou mandat de europarlamentar susține că cetățenii României nu simt miliardele de bani europeni pentru cã în mod sistematic guvernele de pânã acum au ratat toate țintele de absorbție de fonduri europene pe infrastructurã. El spune că cei mai mulți bani s-au pierdut la capitolul de infrastructurã feroviarã:

A consemnat redactorul Radio România Actualități, Alina Stănuţă.

***

Alianța pentru Unirea Românilor a lansat un memorandum de opoziție la realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. Demersul a fost făcut la Bruxelles, unde eurodeputatul AUR, Cristian Terheș, candidat pentru un nou mandat a declarat că documentul subliniază nemulţumirea faţă de politica actualului executiv comunitar:

Memorandumul a fost prezentat tuturor partidelor conservatoare şi suveraniste din Uniunea Europeană, notează Alexandra Cristea, de la Radio România Actualități.

***

Organizaţia de tineret a PNL a organizat campania Europa în fiecare localitate, pentru a informa tinerii cu privire la importanţa alegerilor europarlamentare. Preşedinta organizaţiei, Mara Mareş, aflată pe lista PSD-PNL pentru legislativul european, spune că obiectivul campaniei a fost acela de a reaminti cetăţenilor trei lucruri despre Europa:

Declaraţia a fost făcută la evenimentul organizat de tinerii liberali – „Europa în fiecare localitate”, notează redactorul Radio România Actualități, Daniela Georgescu.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON