Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: Alegeri europarlamentare – 26 mai

Published

on

Eurodeputatul REPER, Dragoş Pâslaru, îşi doreşte un nou mandat la alegerile europarlamentare din 9 iunie. El atrage atenţia că este nevoie de o politică industrială cu direcţii clare de acţiune:

Declaraţie consemnată de Amalia Bojescu, de la Radio România Actualități.

***

Cristina Prună, candidatul Alianţei Dreapta Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie, susţine că investiţiile, în special în zona energiei regenerabile, sunt cheia pentru scăderea preţurilor. Ea atrage atenţia că, la nivel global, există perspective de creştere a consumului de energie:

Declaraţie consemnată de reporterul Radio România Actualități, Cătălin Purcaru.

***

Candidatul Partidului Umanist Social Liberal pentru Parlamentul European, Daniel Ionașcu, consideră că infrastructura naționalã, în raport cu cea europeană, este stringențã de nivel maxim. El afirmă că prima măsură pentru dezvoltarea acestei infrastructuri o reprezintă absorbția de fonduri europene:

Declaraţie consemnată de Alina Stănuţă,  de la Radio România Actualități.

***

Mecanismul pentru interconectarea Europei se concentreazã, în acest moment, în principal, pe decarbonizarea transporturilor și, secundar, pe dezvoltarea rețelelor de infrastructurã, afirmă candidaul AUR pentru Parlamentul European, Georgiana Teodorescu. Ea consideră cã lucrurile ar trebui sã se întâmple invers, și anume sã ne ocupăm de drumuri, șosele şi autostrãzi:

Declaraţie consemnată de redactorul Radio România Actualități, Alexandra Cristea.

***

Siegfried Mureşan, candidatul Alianţei PSD – PNL la Parlamentul European, crede că România trebuie să aibă în structurile europene reprezentanţi care să-i apere interesele. El a invitat alegătorii să voteze lista acestei alianţe electorale:

Declaraţie consemnată de corespondentul Radio România, Stelian–Radu Cacuci.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON