Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: alegeri locale – 21 mai

Published

on

Ştefan Stoica, presedintele PNL Dolj și Nicuşor Roşca, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, alături de alți repereznetanți ai formațiuni politice, își exprimă solidaritatea, în această luptă electorală, față de Gheorghe Corbeanu, actualul primar al comunei Goieşti și candidat pentru un nou mandat.

Nicușor Roșca, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj a spus că este nevoie de oameni onești, determinați, muncitori și perseverenți în administrația locală.

Roșca a mai afirmat, la o întâlnire cu electoratul din zonă, că următorii ani vor fi determinanți pentru dezvoltarea comunităților, absobția fondurilor europene și demararea investițiilor în infrastructura locală sunt priorități pentru Partidul Național Liberal.

Dezvoltarea comunei Goesti reprezintă un model de bună practică, implicare și respect fată de cetățeni.

Candidații Alianței pentru Unirea Românilor – Partidul AUR – la Consiliul Județean Dolj au aflat într-o vizită electorală în comuna doljeană Leu.

 Aceștia au fost întâmpinați de cadidatul la funcția de primar al acestei comune, Mitru Nelu, însoțit de peste 100 de membri și simpatizanți ai Partidului. Locuitorii comunei Leu s-au plâns de lipsa locurilor de muncă și de problemele sociale din comună.

Agricultorii au explicat că subvențiile la hectar pentru fermieri sunt mici, ținând seama de noile realități inflaționiste și de plata anticipată pentru lucrările din acest an. Aceștia au arătat că inflația a redus valoarea reală a nivelului actual al subvențiilor și că acestea ar trebui dublate.

Lucrătorii din agricultură au cerut ca produsele agricole în exces să fie achiziționate pentru rezerva de stat, la prețuri corecte, dar și să se limiteze importurile produselor similare. Fermierii s-au mai plâns și de dobânzile mari la creditele bancare, care se practică în prezent, potrivit unui comunicat de presă.

Educația este unul dintre punctele forte ale unei comunități, iar Cosmin Vasile, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Dolj, dorește să continue proiectele începute în acest domeniu în județ.

O parte importantă pentru toate comunitățile din Dolj sunt bibliotecile, pe care autoritatea județeană le va dota, dar le va și reabilita. 30 de astfel de instituții din Dolj vor fi reabilitate sau dotate cu echipamente moderne, grație unui proiect depus de Consiliul Județean Dolj, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul include și reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”, componentă importantă a Bibliotecii „Alexandru și Aristia Aman”, dar și renovarea instituțiilor de nișă din comunele Ciupercenii Noi, Vela și Cernătești.

Florin Ion Măneanu – candidatul Partidului Noua Dreaptă la funcția de primar al mun. Dr.Tr.Severin propune pentru orașul său implementarea proiectului ”Democrație directă participativă”.

Coordonatele programului său electoral sunt: puterea poporului asupra clasei politice locale, ședințe de Consiliu Local cu toți cetățenii Severinului și implicarea cetățenilor în procesul de creare și votare a tuturor proiectelor la nivelul Consiliului Local al Mun. Drobeta-Turnu Severin!

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON