Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: alegeri locale – 23 mai

Published

on

Candidatul PNL la funcția de Primar al Craiovei, Nicolae Giugea, a afirmat că pentru liberali, cultura este unul dintre obiectivele esențiale care modelează și construiesc o societate. De aceea, în programul său pentru Craiova, investițiile în cultură ocupă un loc important. Este vorba despre înființarea unui Muzeu al Tradițiilor Oltenești, în cadrul căruia să funcționeze și ansamblul Maria Tănase. De asemenea, Nicolae Giugea vrea ca primăria să cumpere clădirea în care au funcționat Băile Publice și transformarea ei în spațiu expozițional și ateliere pentru artiștii plastici.

·        Centrul Craiovei înseamnă, acum, promenadă și distracție, după o serie de investiții, făcute de administrația locală, cu sprijinul și înțelegerea proprietarilor de clădiri din aceste zone. Regenerarea urbană va continua în zona centrală, prin extinderea părculețului din vecinătatea Bisericii „Madona Dudu”, pentru care au început procedurile de achiziționare a terenului, dar și prin reamenajarea Pieței „Mihai Viteazul“ și a Căii Unirii, până la cofetăria Minerva.

Aici vor fi restaurate bisericile „Sfântul Ilie” și „Sfânta Treime”, spre acest ultim obiectiv urmând să se extindă Piața „Mihai Viteazul“. Totodată, spațiul verde va fi regândit și vor fi renovate fântânile arteziene din pieța „Mihai Viteazul“ și din zona Doljana, susține candidatul la un nou mandat de primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, din partea PSD.

·        Candidații Alianței pentru Unirea Românilor  la Consiliul Județean Dolj și-au contunuat ieri campaniaelectorală, în comuna doljeană Malu Mare, cartier Căpșunărie. Aceștia au fost întâmpinați de cadidatul la funcția de primar al acestei comune, tânărul profesor Alexandru Dicu, însoțit de membrii și simpatizanți ai Partidului AUR, împreună  au stat de vorbă cu locuitorii din zonă, care și-au exprimat nemulțumirea, potrivit unui comunicat de presă, de problemele edilitare legate de situația străzilor, lipsa alimentării cu gaze naturale a acestui cartier riveran Craiovei, dar mai ales de lipsa unei grădinițe și a unei școli în acest cartier, foarte populat.

Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, deputatul Ringo Dămureanu și candidatul la funcția de primar al comunei Malu Mare, le-au explicat locuitorilor de aici că între prioritățile AUR în viitorul mandat de primar se află și aceste obiective.

·         Florin-Ion Măneanu, candidat la funcția de primar al Mun. Drobeta-Turnu Severin din partea Partidului Noua Dreaptă, vine în întâmpinarea electoratului cu un program naționalist revoluționar numit „Contractul meu cu cetățenii Severinului”, care presupune: înființarea Departamentului de recrutare a investitorilor,  pentru a dezvolta economia locală a genera noi locuri de muncă, dar și majorarea salariului minim net la 3.000 de lei, la nivel de municipiu, prin implicarea directă a primarului, în negocierile cu actualii și noii investitori. Florin – Ion Măneanu își dorește, de asemenea, sprijinirea afacerilor mici și mijlocii, prin acordarea de consultanță gratuită specializată, teren în concesiune, facilități fiscale și alte avantaje patronilor implicați în Proiectul de Dezvoltare Locală (ex. atragerea de fonduri UE pentru IMM-uri, cu sprijinul autorității locale).

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON