Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: alegeri locale – 29 mai

Published

on

Candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Nicușor Roșca, consideră că unul dintre motivele pentru care nivelul investițiilor în județul Dolj este printre cele mai mici din țară îl constituie deficitul infrastructurii județene.

Partidul Național Liberal va impune un ritm accelerat de creștere a investițiilor în acest domeniu, punând accentul pe atragerea finanțărilor europene. Unul dintre pilonii proiectului administrativ al candidatului PNL – Nicușor Roșca îl reprezintă reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor județene și de utilitate publică.

Totodată, susține continuarea investițiilor la Aeroportul Craiova, în paralel cu eficientizarea cheltuielilor și cu o politică agresivă de atragere de noi operatori aerieni –  a mai afirmat  Nicușor Roșca.

Încă 25 de comune doljene vor putea pune la dispoziţia elevilor microbuze școlare, potrivit unui proiect  accesat de Consiliul Judeţean, prin administrarea fondurilor de mediu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Un alt proiect câştigat de Cosniliul Judeţean Dolj prevede achiziţionarea a încă 24 de microbuze electrice pentru transportul şcolar. Patru microbuze au ajuns deja la şcolile din Ostroveni, Rojişte, Cetate şi Urzicuţa.

Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, candidat la un nou mandat, la apropiatele alegeri locale, doreşte ca toate şcolile gimnaziale rurale, în cel mai scurt timp, să dispună de mijloace moderne de transport al elevilor, învăţământul rural rămânând o componentă prioritară a agendei sale.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George-Nicolae Simion, s-a aflat ieri, la Craiova.  Liderul AUR a fost însoțit de deputatul de Dolj, Ringo Dămureanu, candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Dolj, de Ionel Gheorghe, coordonatorul județean AUR Dolj și de Marian Vasile, candidatul acestui partid la funcția de primar al Municipiului Craiova.

În cadrul acestei vizite electorale, George Simion le-a oferit producătorilor agricoli aflați în piața centrală din municipiu un număr al publicației ”Patrioții”, care conține proiectul acestui partid pentru agricultură și micii fermieri.

Acesta le-a explicat alegătorilor că subvențiile trebuie dublate, iar produsele agricole în exces ar trebui să fie achiziționate pentru rezerva de stat, la prețuri corecte, cu limitarea importurilor la produsele similare. 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON