Connect with us

Alegeri 2024

Agenda electorală: Alegeri locale – 5 iunie

Published

on

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, a prezentat, la o întâlnire cu oamenii de afaceri locali, proiectul unui parc industrial şi ştiinţific, pe care intenţionează să îl realizeze în oraş, dacă va câştiga alegerile din 9 iunie. Parcul propus de candidatul PNL se întinde pe o suprafaţă de 70 hectare şi ar urma să fie realizat, printr-un parteneriat public-privat, în imediata apropiere a platformei Oltchim din Rmâmnicu Vâlcea. 

Candidatul PSD la funcția de primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, spune că, acum, centrul orașului înseamnă promenadă și distracție, după investiții făcute de administrația locală, cu sprijinul și înțelegerea proprietarilor de clădiri, din aceste zone. Ea menționează că regenerarea urbană va continua, în zona centrală, prin extinderea părculețului din vecinătatea Bisericii „Madona Dudu”, pentru care au început procedurile de achiziționare a terenului, dar și prin reamenajarea Pieței „Mihai Viteazul“ și a străzii Calea Unirii, până la cofetăria Minerva. Aici vor fi restaurate bisericile „Sfântul Ilie” și „Sfânta Treime”. Totodată, spațiul verde va fi regândit și vor fi renovate fântânile arteziene din piața „Mihai Viteazul“ și din zona Doljana, mai spune candidatul social-democrat la funcția de primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Cezar Drăgoescu, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Dolj, vine în fața alegătorilor din postura de antreprenor, cu 18 ani de experiență în domeniul privat. El își propune să aducă, la Consiliul Județean Dolj, o schimbare, prin implementarea unei viziuni noi și moderne. Cezar Drăgoescu a declarat că experiența sa poate aduce un plus Doljului, mai ales că, în ultimii ani, județul s-a remarcat la capitolul șomaj și prin lipsa investițiilor majore.

Gabriela Porumboiu este candidata Partidului Oamenilor Tineri – POT – pentru funcția de primar al Craiovei. Printre obiectivele din programul său electoral, se numără deschiderea primăriei către cetățeni, modernizarea piețelor agroalimentare din oraș și încurajarea producătorilor locali, susținerea antreprenoriatului și a mediului de investiții. În plus, candidata POT la Primăria Craiova se gândește la programme dedicate oamenilor singuri sau cu nevoi sau ”O masă caldă pentru fiecare”, pentru toate categoriile de persoane defavorizate, prin înființarea în cartierele orașului de cantine sociale.