Connect with us

International

Agenţii FBI, care au percheziţionat locuinţa fostului preşedinte american, Donald Trump, căutau documente despre armamentul nuclear

Published

on

Sursă imagine: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0/commons.wikimedia.org

Agenţii FBI, care au percheziţionat locuinţa fostului preşedinte american, Donald Trump, căutau documente despre armamentul nuclear, potrivit unor surse citate de Washington Post.

Informaţia nu a fost confirmată de autorităţi, dar procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland, a spus că a aprobat personal percheziţia şi că a cerut ca mandatul în baza căruia au acţionat agenţii FBI să fie făcut public.

Reuters notează că se întâmplă foarte rar ca Departamentul Justiţiei să ofere informaţii despre astfel de cazuri pentru a nu afecta ancheta în desfăşurare, însă de data aceasta Trump a fost cel care a anunţat percheziţia.

Dosarul în care a fost făcută percheziţia priveşte posibila dispariţie a unor documente secrete din arhiva prezidenţială. Trump mai este cercetat şi în alte dosare, inclusiv cel privind atacul asupra Capitoliului de către susţinători ai săi care, ca şi el, afirmau că alegerile prezidenţiale din 2020 au fost fraudate. Fostul preşedinte spune că este o victimă politică.

%d blogeri au apreciat: