Connect with us

Muzica si film

Al 8-lea sezon din Game of Thrones va fi unul dintre cele mai scumpe din istoria TV

Filmările au început în luna octombrie a acestui an, iar lansarea sezonului opt va avea loc în…

Published

on

Filmările au început în luna octombrie a acestui an, iar lansarea va avea loc în 2019

Aşa cum a declarat şi Jason Momoa, interpretul lui Khal Drogo în primul sezon Game of Thrones, serialul va avea parte de un final spectaculos (“incredibil” şi chiar “cel mai tare lucru difuzat vreodată la televizor”, după spusele actorului). Însă pentru cel de-al 8-lea și ultimul sezon al serialului a fost nevoie și de un buget impresionant, notează Variety.com, care spune și că acesta va fi unul dintre cele mai scumpe sezoane din istoria TV americană și cel mai scump din serie.

Dacă pentru primul sezon s-au cheltuit 6 milioane de dolari, iar cel de-al șaptelea a ajuns la 10 milioane de dolari, pentru fiecare din cele șase episoade ale sezonului opt se vor cheltui în jur de 15 milioane de dolari.

Realizatorii vor filma simultan în părți diferite ale lumii, iar fiecare episod va dura aproape cât un lungmetraj. Marele final va avea 82 de minute. Pe lângă decoruri și efecte speciale, mare parte din bani se va duce pe salariile vedetelor.

Un articol de anul trecut al publicației britance The Express menționa că pentru sezonul șapte Emilia Clarke (Daenerys), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister) și Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lanister) au primit fiecare câte 2 milioane de dolari.

Filmările au început în luna octombrie a acestui an, iar lansarea sezonului opt va avea loc în 2019, fapt confirmat recent şi de Sophie Turner (Sansa). Creatorii show-ului, David Benioff și D.B. Weiss, vor regiza episodul final.

 

sursa:cinemagia.ro