Connect with us

Muzica si film

Alain Delon, grav bolnav, a fost plasat sub ”tutelă consolidată”

Published

on

Marele actor francez Alain Delon, în vârstă de 88 de ani şi grav bolnav, a fost plasat sub „tutelă consolidată” de un judecător de la un tribunal specializat în litigii, care privesc protecţia persoanelor, a dezvăluit o sursă familiarizată cu acest dosar, informează digi24, citând AFP.

Actorul francez fusese plasat sub protecţie juridică, încă din luna ianuarie, când i-a fost desemnat un reprezentant legal „pentru îngrijirea sa medicală”. Măsura a fost „transformată joi într-o tutelă consolidată”, potrivit sursei citate de Agerpres. „Acest lucru înseamnă că el nu mai are libertatea totală de a-şi gestiona bunurile şi deciziile, pe care le-ar putea lua, şi permite gestionarea unor aspecte medicale, care îl privesc”, a adăugat aceeaşi sursă.

Sub tutelă consolidată, tutorele gestionează contul bancar al persoanei protejate şi controlează cheltuielile acesteia, potrivit site-ului service-public.fr. De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului duc un război fratricid, prin intermediul presei şi al instanţelor de judecată, fiecare jurând să își protejeze tatăl, legendarul actor francez, a cărui stare de sănătate a intrat în declin, după un accident vascular cerebral, suferit în 2019.

Fiii săi, Anthony, în vârstă de 59 de ani, şi Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, consideră că actorul este manipulat de sora lor, Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea de sănătate a tatălui lor şi ar dori să îl transfere în Elveţia. Cel mai recent episode, din cadrul acestor neînţelegeri o are în centru pe Anouchka Delon, care i-a dat în judecată pe cei doi fraţi ai săi, pentru încălcarea vieţii private, după difuzarea înregistrării unei conversaţii dintre ea şi tatăl ei. Procesul urmează să se judece, în aprilie 2025, la Paris.

Sursa: digi24