Connect with us

Regional

Alaiul datinilor din bătrâni, din oameni buni

Centrul Creaţiei Populare Dolj sarbatoreste 6 decenii de existenta.

Published

on

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, sub egida Asociaţiei “Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”, organizează “Alaiul datinilor din bătrâni, din oameni buni”, în zilele de 10 si 11 decembrie 2015, la Teatrul pentru copii şi tineret “Colibri”.

Sunt celebrate prin acest mare eveniment de final de an, şase decenii de existenţă ale instituţiei cunoscută şi sub denumirea de Centrul Creaţiei Populare Dolj.

Maine, 10 decembrie, de la ora 16.00, va fi vernisată o Expoziţie culinară “Dolju-n bucate de la Bârca” şi o alta cu fotografii de arhivă, dedicată iernii din satul tradiţional, în care vom regăsi ritualurile şi obiceiurile ei de o rară frumuseţe. Tot atunci îşi vor prezenta creaţiile elevi înscrişi la Cercul de pictură “Ghiţă Mitrăchiţă”, de la Liceul Teoretic “Adrian Păunescu” din Bârca.
După vernisaj, de la ora 18:00 va începe Alaiul Datinilor “Din bătrâni, din oameni buni” 2015 şi va continua vineri, 11 decembrie, de la ora 18:00.

Intrarea este liberă în ambele seri.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: