Connect with us

International

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și Bulgaria

S-au deschis secțiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului.

Published

on

În Republica Moldova are loc, astăzi, turul doi al alegerilor prezidenţiale. Potrivit sondajelor de opinie, favorit este socialistul Igor Dodon, care a pledat în campanie pentru o reorientare a ţării către Rusia. Pro-europeana Maia Sandu mizează pe o mai mare mobilizare a electoratului tânăr şi a diasporei.

În România au fost amenajate 11 secţii de vot pentru cetăţenii Republicii Moldova – două la Bucureşti, la ambasadă şi la consulat, şi câte una la Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Craivova, Galaţi, Iaşi, Suceava şi Timişoara. Studenţii moldoveni care învaţă în România şi doresc să voteze astăzi, beneficiază de bilet gratuit de tren dus-întors către localităţi în care sunt secţii de votare, anunţă CFR Călători.

Și în Bulgaria se desfăşoară astăzi al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Alegătorii urmează să opteze între Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist, şi conservatoarea Ţeţka Ţaceva, şefa parlamentului de la Sofia, sprijinită de premierul Boiko Borisov. Potrivit agenţiilor de ştiri, şeful Executivului a promis ca va demisiona în cazul în care candidata partidului său nu câştigă alegerile. Rumen Radev este însă considerat favorit, cu un avans de aproximativ 10 la sută faţă de adversara sa – potrivit ultimelor sondaje.

%d blogeri au apreciat: