Connect with us

International

Alertă de holeră, în special pentru zona Odessa

Published

on

white bird flying above body of water

Autoritățile ucrainene au emis o alertă de holeră în special pentru zona Odessa în urma semnalării prezenței bacteriei care provoacă această boală în zonele afectate de distrugerea barajului de la Nova Kahofka.

Specialiștii spun că viitura formată va ajunge în aproximativ 10 zile în zona litoralului românesc. Despre posibilitatea apariției unor focare de holeră în România a făcut precizări în cadrul apelului matinal directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, doctorul Adrian Marinescu.

Până la această oră în Ucraina nu a fost raportat vreun caz de îmbolnăvire iar în țara noastră nu au fost înregistrate cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

Direcția de Sănătate Publică Tulcea susține că populația care dorește să și petreacă vacanța în Deltă sau pe litoral nu are motive să se teamă de holeră cât timp respectă regulile de igienă personală și își procură hrana din unității autorizate. În același timp unii administrator de restaurante remarcă scăderea numărului de turiști față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu detalii Luiza Rosetti: