Connect with us

National

Alerta pe Aeroportul International din Sibiu din cauza unui obiect suspect abandonat

Pasagerii au fost evacuati

Published

on

La Aeroportul International din Sibiu s-a declansat alerta din cauza unui obiect suspect gasit, iar pasagerii au fost evacuati, a declarat purtatorului de cuvant al institutiei, Nicoletei Boborodea.

A fost gasit un obiect nespecificat. Au fost puse in alerta institutiile care se ocupa. Oamenii au fost evacuati„, a declarat pentru Agerpres Nicoleta Boborodea.

Oamenii au fost evacuati din interiorul aeroportului, dar traficul aerian nu este perturbat. Imbarcarile in avioane se fac normal, deoarece se utilizeaza un alt sector al terminalului plecari, care nu a fost inchis, relateaza oradesibiu.ro.

Directorului aeroportului din Sibiu a confirmat alerta cu un colet suspect aflat in incinta cladirii. Oamenii au fost evacuați, dar cel mai probabil vorbim despre un bagaj uitat, abandonat in cladire.

In astfel de situatii se aplica procedura standard, prin interventia autoritatilor si prin evacuarea persoanelor aflate in zona posibilului pericol.

„E un colet abandonat in zona publica a terminalului sosiri si momentan se intervine cu echipe de pirotehniști, pentru a determina daca este un potetial pericol sau nu. In zona publica, s-a aplicat procedura evacuarii persoanelor și s-a restricționat accesul pe partea de vest, adica jumatatea din partea dinspre sosiri.

Pasagerii care se aflau la sosiri in procesare pe partea de intrare au fost scosi in afara terminalului, in autobuze pe platforma aeroportului. Cel mai probabil este un bagaj abandonat, fara sa reprezinte efectiv un pericol (…), dar aplicam procedura normala pentru astfel de situatii”, explica directorul aeroportului.