Connect with us

National

Alo, aterizează POLIŢIA!

Atenţie cu cine vorbiţi la telefon!

Published

on

politia-romana

 

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea de înşelăciuni, prin metoda „accidentul./ 5 persoane au fost reţinute.

La data de 28 mai a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Giurgiu.

Activităţile au vizat mai multe persoane bănuite că, în perioada aprilie – mai a.c., ar fi contactat telefonic diferite persoane, asumându-şi în mod nejustificat calităţi de membri de familie sau avocaţi ai acestora.

Aceştia ar fi pretins de la victime diferite sume de bani, pentru a despăgubi presupuse victime ale unor accidente fictive.

Din cercetări a reieşit faptul că cei în cauză ar fi săvârşit patru astfel de fapte, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 26.500 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM, foi de vărsământ, precum şi 26.600 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, cu cinci persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

 

 

 

sursa: Poliţia Română

sursa foto: informatiadeseverin