Connect with us

International

Ambasadele Ucrainei în străinătate, ”bombardate” cu pachete și scrisori-capcană

Published

on

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit pachete care conţineau ochi de animale, a anunţat, astăzi, Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, informează Reuters.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare şi un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko: „Analizăm semnificaţia acestui mesaj”, a scris Nikolenko, adăugând că ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, a ordonat ca toate ambasadele şi consulatele vizate să fie plasate sub protecţie sporită.
Şase scrisori-capcană au fost trimise, săptămâna aceasta, la mai multe ambasade şi sedii oficiale în Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid, determinând Spania să-şi sporească securitatea.
Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei, în lupta împotriva invadatorilor ruşi, ar putea constitui o motivaţie a atacurilor.
Nikolenko a mai anunţat că intrarea de la apartamentul ambasadorului Ucrainei la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a spus că fecale umane au fost lăsate în faţa uşii.
Potrivit lui Nikolenko, şi ambasada Ucrainei în Kazahstan a primit o ameninţare cu bombă, care nu a fost, deocamdată, confirmată.
Ambasada Ucrainei din SUA a primit o scrisoare ce conţinea un articol critic la adresa Ucrainei, a precizat Oleg Nikolenko. Scrisoarea, la fel ca multe altele, a fost trimisă dintr-o ţară europeană, a spus Nikolenko, fără alte detalii.

%d blogeri au apreciat: