Connect with us

Regional

Amenințare cu bombă pe Aeroportul din Chişinău. Un avion cu 220 de pasageri, deviat către Iași. A fost activat Planul Roșu

Published

on

Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată, duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi.

Update Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Cei 220 de pasageri aflaţi în aeronava Wizz Air, care a fost deviată pe aeroportul Iaşi, vor fi duşi cu autocarele la Chişinău.

ISU Iaşi a activat, duminică seară, la ora 17:20, Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri.

Potrivit unimedia.info, alerta cu bombă a afectat activitatea aeroportului din Chişinău, iar serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificări. Pasagerii, dar şi angajaţii aerogării au fost evacuaţi din clădire. Cursa aeriană WizzAir, Londra-Chişinău a aterizat la Iaşi, din motive de securitate.

otodată, a fost afectat şi zborul LOT, Varşovia-Chişinău. Aeronava s-a rotit de câteva ori în spaţiul aerian românesc, la graniţa cu Republica Moldova, după care a pătruns în spaţiul aerian moldovenesc.

La ora 18:15, avionul se afla în apropierea aeroportului Chişinău.

Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi, a anunţat că Planul Roşu declanşat pentru ameninţarea cu bombă la bordul aeronavei Wizzair Londra Chişinău a fost dezactivat, iar toate ambulanţele revin la activitatea normală.

sursa: news.ro