Connect with us

Fapt divers

Americanii cheltuiesc miliarde de dolari anual pe suplimente care nu au niciun efect

Published

on

Health lifestyle photo created by freepik - www.freepik.com

Oamenii de știință spun de mult timp că nu există dovezi suficiente pentru a recomanda suplimentele de vitamine, un număr tot mai mare de studii sugerând că majoritatea pastilelor sunt inutile și nu ne fac mai sănătoși.

În ciuda acestui fapt, peste jumătate din adulții din SUA iau în mod regulat astfel de suplimente, alimentând astfel o industrie care valorează 50 de miliarde de dolari anual.

US Preventive Services Task Force (USPSTF) a emis o serie de recomandări, bazate pe 84 de studii care au evaluat efectele suplimentelor, cuprinzând în total aproape 740.000 de participanți. Experiții au declarat, în mod oficial, că nu există suficiente dovezi care să sugereze că suplimentele pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului, cele două cauze principale de deces în SUA.

Noile recomandări se aplică însă doar adulților sănătoși fără deficiențe nutriționale, nu și persoanelor însărcinate sau care încearcă să rămână însărcinate, cărora li se recomandă să ia suplimente de acid folic. Cercetătorii nu recomandă administrarea de vitamina E și beta-caroten, care poate crește riscul de cancer pulmonar la persoanele care sunt deja expuse riscului.

Sursă text: eurekalert.org

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: