Connect with us

National

Analiştii economici că măsurile anunţate de coaliţia de guvernare sunt necesare pentru a depăşi efectele crizei energetice

Published

on

Sursă imagine: Patrick Hendry/unsplash.com

Analiştii economici apreciază că măsurile anunţate, ieri, de coaliţia de guvernare sunt necesare pentru a depăşi efectele crizei energetice şi creşterile de preţuri din ţara noastră. Ei atrag atenţia, însă, că astfel de măsuri ar urma să ducă la o majorare a cheltuielilor publice. Invitat la Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, profesorul universitar Petrişor Peiu, şi-a exprimat părerea că un plan de echilibrare economică trebuie să includă şi investiţii în domenii deficitare:

Amintim că liderii coaliţiei au anunţat aseară un pachet de măsuri economice şi sociale în valoare de peste 17 miliarde de lei, din care mai mult de jumătate sunt fonduri europene. Printre cele mai importante decizii care vor fi puse în practică se numără creşterea salariul minim în agricultură la 3 mii de lei brut, vouchere de 1 miliard de euro pentru persoane cu venituri mici, dar şi subvenţii şi ajutoare pentru IMM-uri şi fermieri.

%d blogeri au apreciat: