Connect with us

Evenimente

Analiză la ALDE (audio)

Vicepreşedintele formaţiunii, Teodor Meleşcanu, a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru şefia Senatului

Published

on

Conducerea ALDE analizează paşii de urmat după ce vicepreşedintele formaţiunii, Teodor Meleşcanu, a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru şefia Senatului. El a fost propus în acest post de către PSD, după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a renunţat la funcţie. Decizia social democraţilor a generat nemulţumire în ALDE, însă sunt şi voci care critică ieşirea din coaliţia de guvernare şi colaborarea cu Pro Romania. 
Conducerea restrânsă a ALDE a avut astăzi şi o întâlnire informală în încercarea de a-l convinge pe Teodor Meleşcanu să nu accepte susţinerea PSD. Fostul ministru de externe a afirmat, însă, că din fruntea Senatului poate contribui inclusiv la viitorul partidului din care face parte. Teodor Meleşcanu:

Este luată în calcul şi excluderea din ALDE a lui Teodor Meleşcanu, însă în aceste condiţii grupul din Senat se va desfiinţa, deoarece nu va mai avea numărul necesar de membri. Potrivit regulamentului un grup se poate constitui cu minimum 7 senatori aleşi pe listele unui partid.