Connect with us

International

Anchetă în cazul morții lui Diego Maradona

Published

on

Anchetă în Argentina, după moartea campionului mondial, Diego Maradona. Parchetul încearcă să afle dacă legendarul jucător argentinian a primit îngrijirile necesare, scrie news.ro.

„Ancheta a fost deschisă, deoarece este vorba despre o persoană care a murit acasă şi nimeni nu a semnat un certificat de deces. Asta nu înseamnă că există suspiciuni de nereguli”, a declarat, pentru AFP, o sursă judiciară.

Campionul mondial a murit, miercuri, 25 noiembrie, la 60 de ani, de „insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă, care a generat edem pulmonar acut”. El a murit la locuinţa sa, din localitatea Tigre.

Parchetul aşteaptă rezultatele testelor toxicologice şi a cerut dosarul medical, dar şi înregistrările de la camerele de supraveghere, din cartierul unde Maradona şi-a trăit ultimele zile.

De asemenea, se discută şi despre faptul că Maradona a ales să se recupereze la domiciliu, pentru a fi aproape de fiicele sale. După operaţia la creier, convalescenţa sa, conform medicului personal, Dr. Luque, mergea bine. Dar sănătatea lui era fragilă, din cauza antecedentelor cardiace. Maradona a avut şi un sevraj cauzat de consumului de alcool, în combinaţie cu numeroase medicamente.

„Clinica a recomandat să fie spitalizat în altă parte, dar familia a decis altceva. Fiicele sale au semnat autorizaţia de ieşire din spital”, a declarat un membru al familiei.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: