Connect with us

CULTURAL

Andi Vasluianu și Elvira Deatcu vor prezenta Gala Premiilor Radio România Cultural

Published

on

Radio România Cultural readuce singura gala, care premiază toate domeniile culturii din România, pe scena Teatrului Odeon din București. La evenimentul, care va avea loc pe data de 22 aprilie, de la ora 19.00, vor fi acordate premii la opt secțiuni, două premii speciale și un premiu de excelență, care vor recunoaște reușite și evenimente extraordinare. Gala va fi prezentată de actorii Andi Vasluianu și Elvira Deatcu.

“Când ai privilegiul de a prezenta Gala Premiilor Radio România Cultural, accepți, nu refuzi! Iar dacă o faci împreună cu Elvira Deatcu, bucuria e și mai mare!”, spune Andi Vasluianu.

Elvira Deatcu : „Sunt onorată să prezint, împreună cu Andi Vasluianu, Gala Premiilor Radio România Cultural din acest an, pentru că, astfel, îmi arăt admirația și prețuirea pentru cei care promovează arta, cultura și identitatea noastră națională.”

În ceea ce privește juriul de nominalizări, alături de realizatorii Radio România Cultural, la secțiunea ARTE VIZUALE, mai face parte Adrian Silvan Ionescu, istoric și critic de artă. La secțiunea TEATRU, se alătură Daria Ancuța, critic de teatru. La secțiunea ȘTIINȚĂ – Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival, la secțiunile POEZIE și PROZĂ –  Bogdan Crețu, critic literar, la secțiunea FILM – Dora Leu, critic de film,  secțiunea EDUCAȚIE – Marian Staș, expert în educație, iar la secțiunea MUZICĂ – ROCCA, liderul trupei FiRMA.

Radu Croitoru, managerul postului Radio România Cultural: „Notorietatea și credibilitatea premiilor anuale, decernate de Radio România Cultural, au crescut, de la an la an, în special datorită obiectivității și profesionalismului echipei, care propune nominalizările, pentru toate categoriile, care se bucură de recunoașterea noastră. Suntem onorați că acesteia i se alătură, în acest an, personalități care vor consolida, prin propunerile lor, importanța și prestigiul trofeelor noastre. Gala Radio România Cultural a devenit un reper al evenimentelor de acest gen, fapt pentru care le suntem recunoscători tuturor celor implicați”.

Juriul final al Galei Premiilor Radio România Cultural va fi alcătuit din: Bogdan Ghiu – publicist, Luminiţa Corneanu – critic literar, Radu Croitoru – manager Radio România Cultural, Adina Dragomir – redactor-şef Radio România Cultural, Cristian Marica– redactor-şef Radio România Cultural.

Cea de-a XXIII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 22 aprilie 2024, de la ora 19.00, și va fi transmisă în direct de Radio România Cultural. Accesul la eveniment se va face pe bază de invitații, care pot fi solicitate la numărul de telefon 021 303 1515, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00, sau la adresa de email: cultural@rornet.ro.