Connect with us

Evenimente

André Rieu, ambasador onorific al Bucureştiului

În luna iunie a acestui an, celebrul violonist a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Published

on

André Rieu a primit, ieri, titlul de ambasador onorific al Bucureştiului din partea primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, celebrul violonist declarând că, la 66 de ani, s-a îndrăgostit din nou, de poporul român.

Răzvan Sava a declarat că André Rieu a fost alături de poporul român şi la bine – promovând folclorul românesc în faţa publicului olandez şi dăruindu-le spectatorilor din Bucureşti şapte concerte -, dar şi la greu, dând dovadă de „compasiune, generozitate şi omenie” atunci când România a fost greu încercată de incendiul din Clubul Colectiv, din 30 octombrie, în urma căruia 60 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite.

andre rieuDupă ce a primit titlul de ambasador onorific al Bucureştiului, André Rieu a precizat că se simte onorat de distincţia primită.

De asemenea, André Rieu a menţionat că se va întoarce să concerteze în România, în iunie 2016, însă deocamdată nu ştie care este data exactă.

În luna iunie a acestui an, celebrul violonist a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti – la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori – şi a înregistrat un DVD cu aceste evenimente.

André Rieu vrea să doneze toţi banii din vânzarea acestui DVD pentru ajutorarea victimelor tragediei din clubul Colectiv.