Connect with us

Evenimente

Angajații CFR ies în stradă și amenință cu blocarea trenurilor, în toiul verii

Published

on

Angajații CFR ies, mâine, în stradă, și amenință că intră în grevă generală. Nemulțumiți de salarii și de faptul că statul taie din banii companiei, sute de angajați vor picheta sediul Ministerului Transporturilor. Ei spun că, deși legea personalului feroviar prevedea creșterea salariilor, de la 1 iulie, până în prezent, nu există un buget, în acest sens.

În prezent, salariul mediu net, la CFR Călători, este de aproape 4.200 de lei, prea mic pentru nevoile actuale – spun oamenii.

Angajaţii CFR vor protesta luni, 29  mai, între orele 10.00 – 12.45, lângă parcul din faţa Ministerului Transporturilor, având mai multe solicitări, printre care aprobarea bugetului la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi o salarizare, care să ducă la creşterea eficienţei angajaţilor.

Ei vor picheta sediul Ministerului Transporturilor și, dacă nu găsesc rezolvare la guvernanți, atunci vor organiza un alt protest, pe 26 iunie, și un miting, în fața Guvernului, pe 1 iulie. Există riscul ca, în cazul unei greve generale a ceferiștilor, trenurile să rămână blocate, în gări, în plin sezon estival.

%d blogeri au apreciat: