Connect with us

National

Angajaţii din penitenciare protestează

Published

on

Angajaţii din penitenciare vor continua luni protestele pentru creşterea salariilor, potrivit calendarului anunţat de federaţiile sindicale din domeniu. Urmează să fie organizate acţiuni de protest în penitenciarele din Ploiești, Focşani, Tichilesti, Drobeta-Turnu Severin şi Baia Mare. Sindicaliştii mai sunt nemulţumiţi şi din cauza deficitului de personal şi a orelor suplimentare nerecuperate şi au protestat şi săptămâna aceasta luni şi joi.

Sindicaliştii spun că Guvernul a alocat 740 de milioane de dolari doar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie pentru următorii 10 ani, însă absolut nimic pentru personal.

Rând pe rând, penitenciarele din România s-ar putea bloca din cauza refuzului angajaţilor de a lucra, atrag atenția sindicaliştii.

În multe situaţii, reclamă sindicaliştii, conducerile penitenciarelor au refuzat concediile de odihnă ale angajaţilor pentru a evita crearea unor situaţii de criză.

Reprezentanţii sindicatului „Omnia” spun că protestele vor continua în următoarele două săptămâni, în cazul în care oficialii din Ministerul Justiţiei nu răspund revendicărilor.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a promis că va discuta cu miniștrii Muncii şi Finanţelor în încercarea de a rezolva cererile protestatarilor.