Connect with us

National

Angajații MAI, la datorie

Published

on

Peste 36.000 de angajați ai Ministerului de Interne acționează în aceste zile, pentru a asigura respectarea măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, de asemenea, pentru eventuale intervenții în caz de nevoie.

În fiecare zi vor fi la datorie peste 14.000 de polițiști ale căror principale misiuni sunt intensificarea măsurilor de monitorizare și control în traficul rutier și verificarea respectării condițiilor de deplasare a persoanelor.

De asemenea, sunt programate controale în zonele în care se comercializează produse specifice sărbătorilor de Paște.

În noaptea de Înviere, efectivele poliției vor patrula în spațiile publice, iar persoanele care nu vor lua în considerare dispozițiile în vigoare riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Oamenii pot ieși din casă doar pentru situațiile prevăzute în ordonanțe și trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere și actul de identitate – a reamintit purtătorul de cuvânt al Poliției, comisarul Georgian Drăgan.

El a precizat că voluntarii Bisericii Ortodoxe Române vor fi ușor de recunoscut după banderolele albe și ecusoanele ștampilate de parohie.

La frontiere, efectivele a fost întărite, dar cetățenilor li se recomandă să ia în calcul că formalitățile necesită un timp mai mare de procesare în condițiile actualei pandemii de COVID-19.