Connect with us

International

Angela Merkel: „Suntem vulnerabili in fata refugiatilor”

Posibilele masuri ale Germaniei impotriva migrantilor.

Published

on

Cancelarul german a inceput sa isi schimbe discursul fata de refugiati, dupa valul de indignare provocat de agresiunile sexuale din Koln din noaptea de Anul Nou.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca Europa este „vulnerabila” in fata crizei refugiatilor deoarece nu are in clipa de fata suficient control asupra situatiei, scrie Reuters. „Ne confruntam deodata cu provocarea refugiatilor care vin in Europa si suntem vulnerabili, dupa cum se vede, deoarece nu avem gradul de ordine, de control, pe care ne-am dori sa-l avem”, a spus Merkel la o intalnire cu oamenii de afaceri desfasurata in Mainz.

Potrivit Stirile ProTv, Ea a adaugat ca exista o „legatura directa” intre euro si libertatea de miscare in Europa. „Nimeni nu trebuie sa actioneze ca si cum am putea avea o moneda comuna fara sa avem si capacitatea de a trece granitele rezonabil de usor”. Cancelarul german a afirmat ca piata comuna europeana va fi grav afectata de introducerea unor controale dure in interiorul UE si a spus ca, pentru a proteja spatiul Schengen, ar trebui securizate mai bine granitele externe ale acestuia.

Daca refugiatii au comis o infractiune, va avea consecinte, adica se va intrerupe dreptul de sedere daca exista o pedeapsa cu inchisoarea sau chiar si cu suspendare„, a declarat cancelarul german.