Connect with us

Evenimente

Aniversare Radio Oltenia-Craiova: 68 de ani, sărbătoriți cu muzică și bucate alese

Published

on

6 iunie, 1954, ora 15.00: „Aici, studioul regional de radio Craiova. Transmitem pe staţia de radio cu lungimea de undă de 206 metri. Dragi ascultători, bună ziua!”

Se împlinesc 68 de ani de la prima emisie a radioului oltean, iar acest moment va fi marcat, luni, 6 iunie 2022, de la ora 11.00, printr-un eveniment ”Oltenia în bucate”, organizat chiar în curtea Studioului Radio Oltenia-Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și al Muzeului Olteniei. Voluntari din localitățile doljene Afumați, Băilești, Bârca, Leu, Moțăței, precum și din județele Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, vor aduce pe masa aniversară bunătăți din lumea satului: pâine-n țăst, fasole bătută, asortată cu murături păstrate-n sare, varza călită în untură, cartofi la tavă, plăcinte cu ceapă, și multe alte mâncăruri, mustind de arome și gusturi diverse. Li se vor alătura elevi și profesori ai Liceului „Gheorghe Chițu“ și Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară din Craiova, precum și ai Liceului Tehnologic „Tănase Constantin“ din localitatea Izvoarele, județul Olt.

Și, cum o masă oltenească e mai bună dacă este însoțită de muzică, la sărbătoarea Radio Oltenia, vor fi prezenți artiști renumiți și ansambluri, precum Constantin Lătărețu, Luiza Turcu, Raluca Resteanu, Liviu Olteanu, Alexandru Lilea, Constantin Gaciu, Taraful Perla Dunării, Ansamblul pregătit de Marga Chiurtu, Ansamblul Ion Șerban din Ișalnița sau Ansamblul Segarcea.

Ascultătorii Radio România Oltenia-Craiova sunt așteptați să se bucure alături de noi, la ”Oltenia în bucate”!

%d blogeri au apreciat: