Connect with us

Evenimente

ANM: Temperaturi în scădere şi ploi în următoarele două săptămâni

Published

on

În Oltenia, procesul de răcire a vremii din intervalul 10 – 15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11°C.

Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18°C, pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 1°C Celsius, în 17 aprilie, iar ulterior va creşte, atingând la finalul intervalului de prognoză 4 – 5°C.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 – 10 aprilie şi 11 – 14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi temporar vor fi moderate cantitativ.

La munte, răcirea vremii prognozată pentru intervalul 10 – 15 aprilie va duce la scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2°C.

Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, iar media maximelor termice va atinge valoarea de 8°C, în zilele de 20 şi 21 aprilie.

Media minimelor termice va scădea sub zero grade, în data de 12 aprilie, atingând chiar şi -6 °C, pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creştere şi la finalul intervalului de prognoza va atinge 0°C.

Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9 – 14 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.  

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON