Connect with us

National

ANSVSA: Începe verificarea zonelor unde se comercializează carne de porc

Published

on

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe, din această săptămână, controale specifice sărbătorilor de iarnă, în toate zonele din ţară, unde se comercializează carne de porc. Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană, cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează un produs autohton, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella. În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor asigura permanenţa, astfel încât oamenii să poată efectua examenul sanitar al cărnii, provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii.

Trichineloza este o boală, care poate apărea atunci când se consumă carne insuficient preparată, provenită de la un animal infectat şi care, în unele cazuri, poate fi mortală.