Connect with us

Regional

Antologia „Lumea Copilăriei”

Viorel Gârbaciu.

Published

on

Muzeul Județean de Istorie „Alexandru Ștefulescu” va fi gazda unui eveniment deosebit. Viorel Gârbaciu, fostul director al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, lansează antologia de creație lirică personală pentru copiii Gorjului.

Cartea numită de autor „Lumea copilăriei” va fi lansată joi, 15 decembrie, începând cu ora 12:00. 

Viorel Gârbaciu este unul dintre cei mai valoroși oameni de cultură ai județului nostru, acesta având numeroase realizări în domeniul cultural – artistic. Om cu rădăcini adânci în Gorj, fostul director al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea valorilor de pe meleagurile noastre, printre  realizările sale  numărându-se grupurile folclorice înființate, respectiv Grupului „Măriile Gorjului”, Grupul bărbătesc „Ca la Gorj”, Ansamblul „Maria Lătărețu”, un teatru de păpuși, dar și altele.

Pentru o carieră remarcabilă, în vara anului 2014, Gârbaciu a fost premiat.

La acel moment, drept mulțumire, Gârbaciu le-a oferit autorităților imnul județului Gorj, melodie intitulată „Țara lui Brâncuși”.

Viorel Gârbaciu s-a născut la 1 iulie 1948, a  pornit de la meseria de dactilograf, apoi a lucrat la Fabrica de Ciment, a fost  agent hidrotehnic, dascăl la Liceul din Peştişani, iar lista poate continua.

Totuşi, dragostea pentru cultură l-a adus, începând din anul 2004, la Şcoala Populară de Artă Gorj, loc de unde s-a și pensionat.

Continue Reading

ULTIMA ORA

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: