Connect with us

Regional

Aparate Drug Test în dotarea politiștilor doljeni

Published

on

În noaptea de 19/20 iulie a.c, polițiștii doljeni au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii au acționat cu aparate Alcooltest, dar şi cu aparate Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova, formaţiunilor rutiere, dar şi poliţişti de ordine publică.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Totodată, față de 14 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar în două situaţii s-a impus retragerea certificatului de înmatriculare.

Poliţiştii au depistat în trafic conducători auto care consumaseră alcool sau nu posedau permis de conducere, astfel constatându-se 8 infracţiuni la regimul rutier.

În urma testărilor efectuate cu aparatele Drug Test, nu au fost depistați conducători auto  care sa fi consumat substanțe psihoactive.

Poliţiştii doljeni au primit în dotare trei astfel de dispozitive DrugTest, pe care le vor utiliza în scopul preveniri şi combaterii evenimentelor care au drept cauză de producere conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Sistemul de testare este destinat identificării substanţelor sau claselor de substanțe din saliva umană. Dacă la testarea cu acest aparat rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă consumată.

Reamintim tuturor conducătorilor auto faptul că, în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal, „se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

Exemple:

În noaptea de 20 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au depistat un tânăr de 19 ani, din Bratovoiesti, în timp ce conducea, în Secui, un autoturism, având o concentraţie 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, poliţiştii au depistat şi un tânăr de 18 ani, din Coşoveni, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ652, în localitatea de domiciliu, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti au depistat un bărbat de 33 de ani, din Rast, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciuliu, având o concentrație de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Şi poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au depistat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, în Galicea Mare, având o concentrație de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON