Connect with us

National

Apele umflate de viituri au făcut noi victime (audio)

Experții Comisiei Europene vor evalua situația

Published

on

Patru persoane, printre care şi doi copii, au fost luate aseară de apele unui pârâu, în judeţul Tulcea. Echipele de intervenţie de la ISU au reuşit până acum să găsească două dintre victime: o femeie şi un copil, însă nu au mai putut fi salvate. Incidentul s-a petrecut în localitatea Măgurele din comuna Topolog, după ce cele patru persoane au încercat să traverseze, într-o căruţă, un pârâu, care avea debitul mărit.

Pericolul de inundaţii, nu a trecut nici în judeţele Argeş, Vâlcea şi Gorj, unde ieri a fost cod roşu pe mai multe râuri. Cel mai grav este în localitatea Băbeni din Vâlcea, unde pompierii au fost nevoiţi să evacueze peste 240 de oameni din cale apelor rîului Bistriţa, care a ieşit din matcă. Acum apele au început să se retragă, iar o parte dintre cei evacuaţi s-au întors acasă să vadă ce le-a mai rămas din gospodării. Relatează corespondent al RRA, Ana Maria Cârstea:

Pană la ora 12.00 este cod portocaliu de inundaţii pe râurile din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman. Iar aproape toate celelalte bazine din ţară rămân sub cod galben până la ora 14.00. Peste 20 000 de jandarmi, pompieri şi poliţişti cu aproape 8 000 de utilaje sunt în continuare mobilizaţi pentru a ajuta oamenii. Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului de Interne, Capitala şi 98 de localităţi din 23 de judeţe au fost afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

În ţară ar urma să sosească şi experţi de la Comisia Europeană, pentru a contribui la evaluarea situaţiei după ploile abundente din ultima perioadă, a spus ieri comisarul Corina Creţu.