Connect with us

National

Aproape 156 de mii de absolvenţi ai clasei a 8-a încep Evaluarea Naţională

Published

on

Sign document photo created by Dragana_Gordic - www.freepik.com

Ei susțin, astăzi, prima probă scrisă la limba şi literatură română. Foarte important, copii trebuie să aibă cu ei un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneala sau pastă albastră. Despre procedurile şi regulile acestui examen, are detalii Nicoleta Turcu:

După o zi de pauză, pe candidaţi îi aşteptă joi, 16 iunie, proba la matematică, urmată o zi mai târziu de cea la limba şi literatură maternă, în cazul copiilor ce aparţin minorităţilor naţionale.

Primele rezultate vor fi afişate în 23 iunie, până la ora 14, apoi se vor putea depune eventuale contestaţii, iar rezultatele finale vor fi disponibile după încă o săptămână, în 30 iunie. În cadrul unui program-pilot, în premieră în acest an, lucrările din judeţul Dâmboviţa vor fi scanate si evaluate digital.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi şi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalitaţi privind desfăşurarea Evaluarii Naţionale. Media generală obţinuta în cadrul examenelor are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. O pondere de 20 de procente o are media din clasele 5-8.

Dar şi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au dat Evaluarea Naţională îşi vor putea continua studiile în învaţamântul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii.

%d blogeri au apreciat: