Connect with us

National

Aproape 460.000 de elevi vor lua burse de merit

Published

on

Aproape 460.000 de elevi vor lua burse de merit în acest an școlar și circa 740.000 – burse sociale. Bursa de merit, care înlocuiește bursa de studiu din legislația veche, se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordine descrescătoare a mediilor anuale.

Ministerul Educației reafirmă că obiectivul este de a stimula progresul școlar individual, prin raportare la colectivul de elevi din care beneficiarii fac parte, precum și de a îmbunătăți media națională a rezultatelor obținute, luând în calcul contextele de învățare diferite.

Zilele trecute, un reprezentant al instituției afirma că s-ar putea face modificări la modul de acordare a burselor de merit, după ce au fost semnalate situații în care elevi cu medii foarte mici, chiar sub 5, ar urma să primească astfel de burse.


Datele transmise de inspectoratele județene și al Municipiului București mai arată că, în acest an școlar, pentru excelența olimpică vor fi recompensați 3.000 de elevi și în jur de 83.000 vor lua bursa tehnologică. Bursa pentru încurajarea participării la educație și prevenirea abandonului școlar pentru mamele minore are 731 de beneficiare.