Connect with us

Regional

Argeș: Simpozionul Internațional ”Cucuteni 5000 Redivivus”, la Dragoslavele și Rucăr

Published

on

Comunele argeșene Dragoslavele și Rucăr vor găzdui, pe 9 și 10 septembrie, Simpozionul Internațional ”Cucuteni 5000 Redivivus”. Prin intermediul specialiștilor, cultura Cucuteni, cea mai veche civilizație din Europa, ajunge, pentru două zile, la granița dintre Muntenia și Ardeal, în Pasul Rucăr- Bran. Prin găzduirea acestui eveniment, ajuns la a XVIII-a ediție, cele două localități argeșene, cu un mare potențial turistic, se vor transforma într-un centru al culturii şi ştiinţei.

La organizarea evenimentului, vor contribui mai multe instituții de cultură și învățământ, din România și Republica Moldova. Doi intelectuali ai zonei, profesorul de istorie Tudor Vlad, din Rucăr, și Ana-Maria Cîrstina, fiica preotului din Dragoslavele și interpretă de folclor, sunt principalii organizatori ai evenimentului. Ei spun că va fi un dialog între știință și spiritualitate, într-un cadru pitoresc, din lumea satului autentic de munte.

Timp de două zile, vor avea loc simpozioane și dezbateri ale specialiștilor, vizite la obiectivele culturale, religioase și turistice din zonă, precum și participarea la un spectacol artistic cu artiști și formații din cele două țări surori.

În paralel, la Rucăr, are loc manifestarea Expopastoralis, prilejuită de coborâtul oilor de la munte și ziua localității.