Connect with us

Muzica si film

Arhiva personală a lui David Bowie, expusă la Muzeul Victoria & Albert din Londra

Published

on

Muzeul Victoria & Albert din Londra a anunțat crearea unui spațiu expozițional, dedicat vieții și carierei extraordinare a lui David Bowie. Arhiva personală, de peste 80.000 de piese, a artistului va fi expusă, începand cu 2025, în cadrul V&A East Storehouse din estul Londrei, în Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Stratford.

„David Bowie Centre for the Study of Performing Art” va fi titulatura oficială a spațiului, care va oferi acces fără precedent la o colecție de peste 80.000 de obiecte. Acestea acoperă cele șase decenii de viață ale lui Bowie, până la moartea sa, în 2016. Proiectul a fost realizat printr-o donație majoră a David Bowie Estate, Blavatnik Family Foundation si Warner Music Group.

Dr. Tristram Hunt, directorul Muzeului Victoria & Albert, a declarat, într-un comunicat de presă: ”David Bowie a fost unul dintre cei mai mari muzicieni și interpreți, din toate timpurile. V&A este încântat să devină custodele arhivei sale incredibile și să o poată deschide pentru public. Inovațiile radicale ale lui Bowie, în domeniul muzicii, teatrului, filmului, modei și stilului – de la Berlin la Tokyo și Londra – continuă sa influențeze designul și cultura vizualp și să inspire creatori, de la Janelle Monáe la Lady Gaga, până la Tilda Swinton și Raf Simons”.