Connect with us

Regional

ARMĂ DEŢINUTĂ FĂRĂ DREPT, RIDICATĂ DE POLIŢIŞTI

La data de 18 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului…

Published

on

La data de 18 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal, prilej cu care l-au depistat pe G.D.., de 59 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care deţinea la domiciliu, fără drept, un pistol cu gaz, calibru 8 mm. şi pe care nu îl depusese în termenul legal la un armurier autorizat, după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

 

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de Codul Penal, iar arma deţinute fără drept, a fost confiscată.

 

IMPORTANT!

 

Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, în conformitate cu prevederile art. 342, alin. 6, din Codul penal.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea – Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat mai multe activităţi în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, respectiv:

 

– notificarea deţinătorilor legali de arme cu privire la expirarea valabilităţii permiselor de armă;

 

– prelucrarea legislaţiei în domeniu, cu prilejul participării la evaluările susţinute în scopul obţinerii permiselor de armă;

 

– mediatizarea tuturor infracţiunilor constatate pe linia nerespectării regimului armelor şi muniţiilor ş.a.m.d.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: