Connect with us

National

Articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

Acțiunile vor continua  

Published

on

Aproape 9 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de Poliția Română, numai în ultima săptămână, în cadrul acțiunii naționale „FOC DE ARTIFICII”. Acțiunile polițiștilor vor continua, în această perioadă, pentru a preveni evenimentele cauzate de folosirea ilegală a materialelor pirotehnice.

Poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

În perioada 21- 28 decembrie a.c., polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au efectuat 613 acţiuni și controale în complexe comerciale, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 205 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 254 de infracţiuni, iar față de 259 de persoane sunt efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 8.954 de kg. de articole pirotehnice, în valoare de peste 200.000 de lei. Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 50.000 de lei.

În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, pentru a nu fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, destinate publicului larg. Înainte de a le folosi, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.