Connect with us

National

Aşa-numitele maratoane ale vaccinării s-au dovedit a fi un succes în acest sfârșit de săptămână

Published

on

Aşa-numitele maratoane ale vaccinării s-au dovedit a fi un succes în acest sfârșit de săptămână. Românii pot merge să se imunizeze și astăzi la București, dar și în alte orașe din țară.

În ultimele 24 de ore, 127.000 de persoane au primit serul, aproape 92.000 cu prima doză, ceea ce reprezintă un record. Până mâine dimineață sunt deschise centrele din cele șase sectoare ale capitalei. Reporterul RRA Adriana Turea a fost într-unul dintre ele.

Peste 6,3 milioane de români s-au vaccinat de la începutul campaniei de imunizare care a demarat la sfârșitul anului trecut. Aproape șase milioane au schema completă.

Bilanțul infectărilor rămâne constant. Este în continuare mare presiunea pe secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați 1.854 de pacienţi. Ieri au fost raportate peste 15.200 de cazuri noi din peste 72.000 de teste, iar numărul deceselor a fost de 446.

Aproape 2.300 de localități din țară au incidența cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare este în comuna Brănișca din județul Hunedoara, respectiv 38,56 de cazuri la mia de locuitori, iar în orașul Otopeni se înregistrează 22,8 la mie.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: