Connect with us

Evenimente

Asigurator în faliment! (audio)

Euroins, unul dintre cei mai mari asiguratori RCA, este în stare de insolvenţă

Published

on

Un nou cutremur pe piaţa asigurarilor din România. Euroins, unul dintre cei mai mari asiguratori RCA, este în stare de insolvenţă, a anunţat astăzi Autoritatea de Supraveghere Financiară, care a retras şi autorizaţia de funcţionare a companiei. Guvernul a transmis deja că va lua toate măsurile pentru a proteja asiguraţii, însă analiştii economici sunt de părere că pe termen mediu şi lung costurile falimentului vor ajunge să golească tot buzunarele românilor. Trebuie doar să ne reamintimm că falimentul anterior de pe această piaţă, cel al City Insurance, a adus tarife mult mai mari pentru poliţe, la valori care au tot continuat să crească. Iar Astra şi Carpactica sunt alte nume cu aceeaşi rezonanţă. Iulian Olescu are toate detalii despre acest nou caz, cu impact asupra a milioane de români:

Guvernul a transmis, imediat după anunţul ASF, că va susţine toate măsurile pentru a proteja interesele asiguraţilor. Propunerile de liniştire a pieţei RCA ar urma să vină tot de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care trebuie să le transmită către Ministerul de Finanţe, precizează executivul. Euroins are peste 2,5 milioane de asiguraţi RCA. Toţi au acum posibilitatea să denunţe unilateral poliţele şi să solicite Fondului de Garantare a Asiguraţilor să le restitue contravaloare lor. Tot Fondul de Grantare ar urma să plătească despăgubirile în cazul accidentelor produse de şoferii asiguraţi la Euroins.

Pe de altă parte de la Sofia, conducerea Eurohold, grupul care deţine Euroins a anunţat că va contesta decizia ASF privind procedura de faliment. Eurohold consideră că aceasta măsură ar fi abuzivă şi iresponsabilă, mai ales în situaţia actuală a pieţei de asigurări din România. În plus, decizia ASF nu ar ţine cont de poziţia autorităţii bulgare de reglemenre financiară, fapt ce încalcă direct legislaţia europeană şi ar putea genera măsuri dure la nivel internaţional, avertizează conducerea Eurohold. Polițele RCA încheiate de Euroins Romania rămân valabile încă 90 de zile de la pronunțarea hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, informează Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare. Potrivit unui comunicat de presă, păgubiții unui accident cauzat de un vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de Euroins vor fi despăgubiți în limitele și termenele stabilite de legislația privind Fondul de Garantare a Asiguraților. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.

%d blogeri au apreciat: