Connect with us

Regional

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Published

on

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie în oraș. Deschiderea oficială va avea loc marți, începând cu ora 12.30, în Piața Mihai Viteazul.

Scopul principal al acestui eveniment este de a informa și responsabiliza comunitatea locală în fața situațiilor de urgență, precum incendiile, dezastrele naturale, cutremurele și disparițiile de persoane. În parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Asociația Energia Inteligentă își propune să crească gradul de conștientizare asupra măsurilor de prevenire și acțiunilor în caz de urgență.

Evenimentul va găzdui acțiuni de informare și instruire, adresate atât copiilor, cât și adulților, în centrele mobile dedicate. Aici, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” din județul Dolj, participanții vor putea învăța și aplica practici de siguranță și prevenție.

Inițiativa Asociației Energia Inteligentă a primit sprijinul a două organizații deosebit de implicate:

  • Clubul Câinilor Utilitari va organiza demonstrații de dresaj canin și sesiuni de conștientizare privind utilizarea câinilor în activități de căutare și salvare.
  • Academia Titi Aur va avea acțiuni de responsabilizare în trafic, promovând siguranța rutieră și regulile de conduită responsabilă.

Această inițiativă are ca obiectiv nu doar informarea, ci și crearea unei comunități mai responsabile și pregătite în fața situațiilor neprevăzute. Este o oportunitate pentru locuitorii din Craiova de a învăța și de a se implica în promovarea siguranței și prevenirii dezastrelor.

PROGRAM

Marți, 23 aprilie 2024

Ora 12.30 | Deschiderea evenimentului

Ora 12.30 – 15.00| Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU Dolj.

Ora 12.30 – 15.00| Acțiuni de promovare a responsabilității în trafic și purtării centurii de siguranță derulate de Academia Titi Aur în simulatoare, la care copiii pot asista.

 Ora 13.00 – 15.00 | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare- salvare susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

 Miercuri, 24 aprilie 2024

 Ora 10.00 – 15.00| Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU Dolj.

 Ora 10.00 – 15.00| Acțiuni de promovare a responsabilității în trafic și purtării centurii de siguranță derulate de Academia Titi Aur în simulatoare, la care copiii pot asista.

 Joi, 25 aprilie 2024

 Ora 10.00 – 15.00| Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU Dolj.

Ora 10.00 – 11.30 | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare- salvare susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

Ora 10.00 – 15.00| Acțiuni de promovare a responsabilității în trafic și purtării centurii de siguranță derulate de Academia Titi Aur în simulatoare, la care copiii pot asista.

Sursă foto: asociatiaenergiainteligenta.ro/

ULTIMA ORĂ

Alegeri 202427 de minute ago

Agenda electorală – 28 mai – Alegeri locale

Regional3 ore ago

Raisa Maria, fetița de 2 ani din Breasta, Dolj, găsită moartă la câteva sute de metri de casă

Raisa Maria, fetița de 2 ani și 5 luni, din localitatea Breasta, Dolj, dată dispărută, ieri a fost găsită, astăzi, moartă la...

Alegeri 20243 ore ago

Agenda electorală: Alegeri europarlamentare, 28 mai

Caravana Alianței pentru Unirea Românilor „ Patrioţi în Europa” continuă prezentarea în ţară a candidaţilor formaţiunii la alegerile europarlamentare din...

Electorale5 ore ago

Agenda electorală: Alegeri locale, 28 mai

Deputatul Ringo Dămureanu, candidat al Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile europarlamentare, precum și la cele locale pentru funcția de...

National8 ore ago

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a începe astăzi cu proba de limbă și comunicare

Astăzi începe evaluarea națională la clasa a VI-a cu proba de limbă și comunicare. Potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul...

National8 ore ago

Asociațiile energiei regenerabile cer predictibilitate legislativă pentru a susține investițiile și dezvoltarea sectorului

Asociațiile din sectorul energiei regenerabile solicită autorităților asigurarea unui cadru legislativ predictibil, care să permită accesul echitabil pe piață al...

close up shot of medicines on white surface close up shot of medicines on white surface
National8 ore ago

Agenția Națională a Medicamentului: Șapte medicamente generice, inclusiv două oncologice, ar putea fi retrase din România

7 medicamente generice, dintre care două folosite la tratarea cancerului, ar putea fi retrase de pe piaţa românească, anunţat Agenţia...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON