Connect with us

National

Astăzi, dezbateri finale în dosarul ”Colectiv”

Published

on

La Curtea de Apel Bucureşti au loc, astăzi, dezbaterile finale în dosarul ”Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani şi 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu.

Magistraţii au stabilit ca ultimele termene din acest dosar să se desfăşoare pe parcursul a trei zile, 17, 20 şi 21 decembrie, după care vor delibera şi vor pronunţa o decizie finală, titrează Agerpres.
La termenul de săptămâna trecută, procurorii DNA şi ai Parchetului General au cerut pedepse „orientate spre maximum prevăzut de lege” şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro, victimelor incendiului din octombrie 2015. De asemenea, inculpaţii ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.
Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de procurori.

%d blogeri au apreciat: